احصا هزینه تمام‌شده هر فعالیت و مقایسه آن با آورده‌ها راهنما و بستری که می‌تواند جهت تصمیم‌گیری برای ادامه حیات آن فعالیت یا شناسایی نقاط ضعف آن مورد استفاده قرار گیرد. از این رو محاسبه بهای تمام شده اهمیت بسیار زیادی در صنعت و سازمانها دارد، اما نیاز این کار تنها تخصص مالی و حسابداری نیست، بلکه به بستر و نرم‌افزارهای هوشمندی جهت تجمیع و محاسبه روابط پیچیده هزینه‌ای تجمیع و تسهیم نیاز دارد. طرح محاسبه بهای تمام شده دانشگاه قم با همکاری آزمایشگاه نرم‌افزارهای هوشمند با این دیدگاه و با هدف محاسبه بهای تمام شده دانشجو در ابعاد مختلف مورد نیاز آن شامل دانشجویی، پژوهشی، آموزشی و فرهنگی در دست اقدام قرار گرفت. چالش مهم این طرح احصا اطلاعات لازم از بسترهای مختلف فناوری اطلاعات دانشگاه بوده است که هر یک برخی از بعد اطلاعات دانشجو را ثبت و  ضبط می‌نماید. به عنوان نمونه اطلاعات آموزشی دانشجو در سیستم گلستان، مالی در سیستم حسایداری چارگون، تغذیه در سیستم مدیریت سلف قرار گرفته است. نتایج این طرح در قالب سامانه گزارش گیری و داشبورد در اختیار مدیران قرار گرفته است که امکان مشاهده اطلاعات در هر سطحی از دانشکده، تا گروه علمی، رشته و حتی یک دانشجوی خاص را در اختیار ایشان قرار می دهد. نمایش گرانترین و ارزانترین رشته‌های دانشگاه، دانشکده، هزینه‌های قابل اجتناب و حتی گرانترین دانشجویان دانشگاه نمونه‌های از خروجی‌های این طرح است.